Monday, July 1, 2013

Kuulumisia & Käsikoruja !

Elikkäs mitä on meneillään? :)

Päätin tossa sitten huvikseni kokeilla hakea mukaan tämmöseen rekrytoivaan koulutusohjelmaan kuin eTalousPro, ja niin hullustihan siinä sitten kävi, että sitä tuli valituksi, ja niin mun lokoisat laiskat päiväni loppuikin lyhyeen. :D

Kaikki kävi tosi äkkiä ja nopealla tahdilla edettiin, ei oikein ehtiny tajuumaan edes mikä iski. x)  seuraavana päivänä hakemuksen jättämisestä kutsu ryhmähaastatteluun, sen jälkeen yksilöhaastatteluun, sitten ilmoitus, että ottavat mukaan ohjelmaan, jos löytävät mulle yhteistyöyrityksen, ja hyvä kun luurin ehti alas laskea, kun taas puhelin soi, että tämmönen yritys kiinnostui sun profiilista kuin Corbel Oy.

Hah hah hah, heko heko. Siis kaikista maailman paikoista mutsin työpaikka!
Noh, sitten vaan Corbelille haastatteluun ja olivat vielä kiinnostuneita solmimaan tämän koulutusohjelmasopimuksen mun kanssa haastattelun jälkeenkin. Solmittiin sitten sellainen ja aloitin 5.6. Olenpahan sentään turvallisesti täällä ostoreskontran puolella, äiti on kirjanpidon puolella, niin säilyy joku oma rauha. x)

Laiska kun olen, en jaksa selittää alusta asti mikä juttu tämä on. Lainaan ihan törkeesti nettisivujen kuvauksen, jos nyt jota kuta kiinnostaa:


eTalousPro

eTalousPro on jo viidettä kertaa järjestettävä rekrytoiva koulutusohjelma, jonka kautta yritykset kouluttavat ja rekrytoivat uusia työntekijöitä sähköisen palkka- ja taloushallinnon työtehtäviin. eTalousPro kehittää osaamistasi ja tarjoaa sinulle uusia uramahdollisuuksia, sillä käytännön työtehtäviesi ohessa osallistut laadukkaaseen sähköisen talous- ja palkkahallinnon asiantuntijakoulutukseen
Tuleva työpaikkasi voi taustastasi ja kiinnostuksestasi riippuen löytyä esimerkiksi talous- ja palkkahallinnon palveluntarjoajalta tai suuryrityksen sisäisestä yksiköstä.

Työurasi paras investointi

eTalousPro on todettu toimivaksi ja tehokkaaksi rekrytointikonseptiksi, sillä jo yli 150 taloushallinnon osaajaa on rekrytoitunut uusiin tehtäviin vastaavien ohjelmien kautta. eTalousPron avulla sinäkin voit löytää uuden suunnan työurallesi tai hypätä seuraavalle tasolle asiantuntijatehtävissä.
eTalousPro on investointi tulevaisuuteesi. Noin 6 kuukautta (5.6.-29.11.2013) kestävässä ohjelmassa yhdistyvät käytännön työskentely rekrytoivassa yrityksessä sekä laadukas ja kattava sähköisen talous- ja palkkahallinnon koulutus.
Suunnitelmallisen perehdytyksen ansiosta pääset heti käsiksi käytännön tehtäviin. Töidesi ohessa saat kattavan koulutuksen, jota tarvittaessa räätälöidään tukemaan mahdollisimman tehokkaasti tulevia työtehtäviäsi.
Yrityksen ja hakijan tavoitteena on solmia ohjelman kautta vakituinen työsuhde.


Käytännössä yritys, tässä tapauksessa Corbel Oy, maksaa tämän mun koulutusohjelman, joka ei ole muuten ihan halpakaan. Ohjelma kestää puoli vuotta ja sen ajan työskentelen Corbelilla harjoittelijan roolissa. Kyllä, palkattoman harjoittelijan.

Ohjelmaan kuuluu myös 17 lähiopetuspäivää Espoon Innopolissa. Tähän asti luennot ovat olleet ainakin todella mielenkiintoisia ja kouluttajat ihan mahtavia tyyppejä! :)  Etätehtäviäkin saamme välillä. Kyllä, läksyjä. :D

Lähtökohtaisesti olisi tarkoitus tämän ohjelman päätteeksi solmia sitten vakituinen työsuhde yhteistyöyrityksensä kanssa. Se olisi tietysti hienoa...

Olen kuullut nyt seuraavan närkästyneen ja hämmästyneen kommentin - juuri näillä sanoin ja sitten saman hieman hillitymmin muotoiltuna - "Ihme p*askaa! Ilmatteeksko ne sulla töitä teettää?! Toi on hei törkeetä!!"

Niin no. Täytyy myöntää, että itsekin olin hieman pettynyt ja närkästynyt ja aluksi vastustin ajatusta jälleen uudesta palkattomasta harjoittelusta ja tässä vaiheessa. Olisi se kiva palkkaa saada kun tekee samaa, mistä muille maksetaan ja jollainhan se eläminenkin pitäisi tässä kustantaa.

MUTTA. Jos sopii, olen kuitenkin iloinen, että olen mukana tässä ohjelmassa. PÄÄSIN mukaan tähän ohjelmaan. Ohjelmaan oli kuitenkin yli 250 hakijaa. 20 valittiin. Jokainen voi siitä itse laskea, että kaikki halukkaat eivät saaneet mahdollisuutta.

Toinen juttu. Meitä on niin monen ikäisiä ja taustaisia ihmisiä mukana ohjelmassa, ettei tosikaan. Juuri kukaan ei näytä olevan turvatussa asemassa ja tällaisen harjoittelun ja oman ammattiosaamisen kehittämisen tarpeen yläpuolella.

Edustan nuorimpia ja kuitenkin niitä vielä melko vaatimattomalla työkokemustaustalla liikkeellä olevia osallistujiamme. En ole ollut työelämässä kymmeniä vuosia taloushallinnon tehtävissä. Minulla ei ole koskaan ollut hienoa titteliä.

Jos kaikki nämä ihmiset, jotka koulutusohjelmassa ovat mukana, joutuvat nöyrtymään takaisin harjoittelijoiksi, koska eivät muuten pysty nyt työllistymään JA kokevat olevansa vielä onnekkaita päästessään mukaan tähän, saadessaan tällaisen mahdollisuuden, pitäisi minunkin siihen pystyä??

 Voisi sitä korkeammaltakin pudota takaisin lähtöasetelmiin. Ja tätä tapahtuu. Minä sentään... en ole koskaan kovin korkealle vielä päässytkään! Voin tämän siis vielä hyvinkin niellä. Nöyryyttä tässä tarvitaan ja sitkeyttä.

Jos joku nyt on välttynyt tätä kohtaamasta ja huomaamasta: AJAT ON KOVAT.  Työllistyminen vakituiseen työsuhteeseen... ei itsestäänselvää. Kaukana siitä.

Harjoittelussa saan sentään nauttia työni hedelmistä :D
- meillä on hedelmiä aina tarjolla töissä! :)

Että minä nyt sitten kehitän itseäni ja omaa ammattiosaamistani ja ostoreskontraa opettelen tässä palkattoman työskentelyn muodossa. Ja olen iloinen siitä ja koen, että asiat voisi olla huonomminkin. Jos sallitte. :p

Hyvä juttuhan tässä on, että ohjelman saa keskeyttää, mikäli olisi työllistymästä. Kuukauden "irtisanoutumisaika". Mikään ei toki estä toki hakemasta töitä ja käymästä haastatteluissa tässä samalla. Mielestäni tämä vain parantaa mahdollisuuksiani työllistyä ja puolen vuoden päästä jos vielä olen työtön, ainakin minulla on tämä koulutusohjelma takana (tästä saa todistuksen) ja ostoreskontrasta työkokemusta ja voin osoittaa koko ajan tehneeni jotain, eikös vain?



* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Ja nyt vihdoin olisi näytillä sentään muutamia

KORUJA !!! ^__^



Umpinainen, hempeä mintun värinen helmirannekoru tehty joustavaan kuminauhaan.








Nämä kimmeltävät tosi kauniisti auringon valossa, joten ovat mielestäni kyllä näyttävämpiä luonnossa kuin kuvassa. Tehty nikkelittömästä ketjusta ja swarovski-tyylisistä kristalleista. Eli jotain swarovski-JÄLJITELMÄÄ ovat, tuskimpa aitoja.. :) Kauniita kumminkin.

Eivät nyt mitään järin persoonallisia tai erikoisia nämä korut tällä kertaa, vaan edustavat tätä neutraalimpaa puoltani. :D Itse olen näihin tykästänyt ja äippäkin näitä jo ihaillut ja himonnut, hih. Mun äipän tapauksessa otan tämän korkeimpana mahdollisena kohteliaisuutena. x)))

Lukko on kyllä kieltämättä pirullinen taikka silleen aika hankala itselleen näitä laittaa niin että saa korun kanssa riittävän kireälle. :/ Luultavasti vielä kehittelen käyttäjäystävällisempää kiinnityssysteemiä näille...

Lisää värejäkin on tulossa!!

Ja Etsy-kaupan yritän saada avattua tässä lähitulevaisuudessa!! :)

2 comments:

  1. Ihania noi rannekorut <3 Eka missä oli helmiä, oli mun suosikki <3 So pretty!

    ReplyDelete