Sunday, January 6, 2019

Kaikki Koko mukien värit

Minulla oli useamman vuoden ollut muiden mukieni joukossa kaapissa randomeina mukeina Kokon mukit väreissä pistaasi, sky blue ja aqua. Tällöin en vielä tiennyt näiden värien virallisia nimiä tai muutenkaan tiennyt, missä väreissä Kokoa oli saatavilla. 

Tuolloin virallisesti keräämäni sarja oli Iittalan Paratiisi. Sitten pistimme poikaystävän kanssa hynttyyt yhteen ja yhtäkkiä meillä olikin iso, täysin sekalainen setti astioita. Ehdotin tietysti siirtymistä Paratiisi-sarjaani, mutta tuo mokoma ei Paratiisia huolinutkaan! Se on kuulemma liian levoton hänelle varsinkin mitä tuli lautasiin. Hänen perusteensa oli, että hän tykkää nähdä, mitä syö: siksi hänen lautasensa saa olla yksivärinen. Pistin Paratiisit sitten saman tien kaikki myyntiin ja äkkiä menivätkin kaupaksi ja ihan hyvällä hinnalla Facebookin Kirkkonummen kirppisryhmässä. Ja vielä tultiin noutamaan paikanpäältä pois!

Tuolloin sain ajatuksen: pitäisikö meidän sitten alkaa keräämään näitä Kokoja? Muodoltaan yksinkertaiset, yksiväriset mukit lukuisissa eri väreissä vaikutti sopivalta kompromissilta. Minulle taas oli selvää, että poikaystävän valkoisista Teeman mukeista ei kyllä meidän sarjaamme tulisi (voi tylsyyskuolema!) Talvi on minulle muutenkin hyvin raskasta aikaa. Tarvitsen väriterapiaa! Siksi tapaan haalia ympärilleni pirteitä, energisovia, hehkuvia ja lämpöisiä värejä. Kyllä ne oman kokemukseni mukaan hiukan aina piristävät näin kaamoksen keskellä.



Silloin alkoi projektini. Ostin uutena värit sahrami, niitty, koralli ja oranssi, jotka vielä ovat tuotannossa. Kyseiset värit miellyttivät silmääni ja vieläkin lukeutuvat suosikeihini. Tästä eteenpäin projekti muuttuikin haasteellisemmaksi. Halusin lisää värejä ja sekin olisi ollut kiva tietää, mitä olivat nämä värit noin virallisesti, mitä kaapistani löytyi. Mutta missään, ei missään, ollut saatavilla minkäänlaista kattavaa luetteloa Koko-mukeihin aiemmin tuotetuista väreistä. Vei tovin päästä asiasta täydelliseen hahmotukseen eikä matka selvyyteen sujunut täysin kommelluksitta. 

Netti toki on pullollaan kuvia Kokon erivärisistä mukeista. Se ei kuitenkaan aina auttanut minua, vaan joskus lähinnä hämmensi entisestään ja teki hommasta vieläkin sekavampaa! Ongelma oli nyt siinä, että kuvat usein vääristävät värejä melko paljon. Samanvärisestä mukista saattoi olla niin toisistaan sävyltään poikkeavia kuvia, että epäselväksi jäi, onko nuo nyt samanväriset mukit keskenään vai eriväriset. Esimerkkinä lime ja pistaasi on todella helppo sekoittaa toisiinsa. Sävyero on luonnossakin vain hienoinen. 

Toinen, mikä muodostui ongelmaksi, useinkaan ihmiset eivät tiedä virallisia värejä nimiltään, kun mukejaan myyvät käytettyinä. Minäkin ostin kuvan perusteella itselleni "vihreän Koko-mukin". Vasta saatuani sen käsiini ja verrattuani sitä kotoa entuudestaan löytyvään pistaasiin, ymmärsin kyseessä olevan sarjan kaksi eri väriä, minulla oli ollut valmiiksi pistaasi ja nyt olin onnistunut ostamaan limen. Tämän olen oppinut: yleensä kun joku myy "vihreää Koko-mukia", kyseessä on lime. Toinen vaihtoehto on yhä tuotannossa oleva niitty, mutta nämä kaksi väriä erottaa kyllä toisistaan helposti jopa kuvista. Epätodennäköistä on, että tuo kaupattava "vihreä Koko-muki" olisi pistaasi: pistaasi on tänä päivänä melko harvinainen vastaantulija, sen sijaan Koko-limen myynti-ilmoituksia tapaa pilvin pimein. Väri on poistunut tuotannosta, mutta se on vielä melko yleinen.

Yksi suuri hämmennyksen aiheuttaja oli minulle kotoa löytyvä aqua. Netti on pullollaan kuvia "vaaleansinisistä Koko-mukeista". Jopa Stockmann myy Kokoon väriä vaaleansininen! Joissain kuvissa esiintyy ihan erisävyinen vaalea sininen kuin aqua, joka taas on vähän minttumainen. Vastaan tuntui tulevan kuvia näistä selkeästi sinisemmistä vaaleansinisistä Kokoista. Väri oli enemmänkin baby blue. Välillä siis jahtasin aaveita etsinnöissäni. Opin tämän: ei ole kahta eri väriä aqua ja vaaleansininen. Kyseessä on yksi ja sama väri, aqua, joka on yhä tuotannossa. Ihmiset usein viittaavat tähän väriin vaaleansinisenä. En osaa sanoa, onko tämä varsinaisesti väärin vai ei. Iittala kuitenkin itse viittaa väriinsä aina pelkästään nimikkeellä aqua.

Jossain kohtaa aloin epäillä, että ehkä kotoani jo löytyvä aqua ei ollutkaan aqua, vaan minttu. Ehkä olin kaiken tämän ajan epätoivoisesti jäljittänyt mintunväristä Kokoa, vaikka se löytyikin minulta jo kotoa? Tämä oli kumminkin toiveajattelua. Kokon minttu on väriltään paljon vihreämpi ja se on sitä paitsi tänä päivänä suuri harvinaisuus, joka ei todellakaan usein kävele vastaan. Vaan enpä ole selvästi kuitenkaan ainoa, jolle tämä tuottaa hämmennystä. Olenpa nähnyt bloggarinkin viittaavan ostamiinsa aquanvärisiin Koko-mukeihin Kokon mintunvärisinä mukeina. Kokon maailma todella voi olla aloittelevalle tai vaikka vähän kokeneemmallekin hämmentävä!

Monesti ihmiset kauppaavat "sinisiä Koko-mukeja": useimmiten kyseessä on silloin väri sky blue. On melko yleistä, että ihmiset kauppaavat "turkooseja Koko-mukeja": silloinkin yleensä väri on todellisuudessa sky blue, eli taivaansininen, jos Iittalalta kysytään. Ei suinkaan mikään turkoosi. Opetus: turkoosi Koko-muki - sitä EI todellisuudessa ole olemassa.

Myös väri pale pink aiheutti hämmennystä monien nettikuvien takia. Välillä kuvat näistä vaaleanpunaisista mukeista näyttivät niin erilaisilta toisistaan! Toisinaan tuntui näkevän tätä vaaleanpunaista mukia, joka minua hyvinkin miellytti. Ja joskus näki tätä puuterinväristä mukia, jota kaupoissakin olen nähnyt, joka ei ole minun juttuni. Opetus: Kokon 3,5 dl mukeissa ei ole kahta erilaista vaaleanpunaista saatavilla. Joskus kuvat valehtelevat ja johtavat meitä harhaan. Väri pale pink on tämä hyvin puuterimainen väri. Jonkun mielestä se on hieno semmoisena, joku toinen tykkäisi "vaaleanpunaisemmasta". Stockmann myy "vaaleanpunaisia Koko-mukeja". Valitettavasti (jos minulta kysytään) kyseessä on kuitenkin siis tämä aivan sama puuterinen pale pink. 

Espressomukien vaaleanpunainen on kuitenkin ihan erilainen kuin 3,5 dl ja 5 dl mukien pale pink. Minulle vielä onkin jäänyt epäselväksi, mikä on Iittalan antama virallinen nimike tälle vaaleanpunaiselle espressomukille. Onko sekin nimeltään pale pink, vaikka kyseessä on aivan eri väri kuin 3,5 dl mukeissa esiintyvä pale pink? Se olisi hyvin hämmentävää. Vai onko sillä kenties ihan oma nimensä? Vaikea sanoa, koska värilliset espressomukit ovat poistuneet tuotannosta ja kaupoista. Niitä ei siis enää saa uusina Iittalalta tai näiden jälleenmyyjiltä. Ihmiset myyvät usein näitä espressomukejaan nimikkeellä pale pink. Mutta sehän ei tarkoita oikeasti vielä yhtään mitään. 

Ihmiset voivat kutsua myymiensä Koko-mukien värejä AIVAN MIKSI VAIN. Edes käytettyjen astioiden liikkeet eivät aina myy Koko-mukeja niiden oikeilla nimillä. Jälleen esimerkkinä siitä, kuinka se ei tarkoita yhtään mitään, että joku kauppaa väriä jollakin nimikkeellä, on seuraava sattunut tapaus yhä tuotannossa olevasta väristä appelsiini, eng. orange. Kyseessähän on siis selkeä, rehellinen oranssi väri. No, tori.fi:ssäpä oli myynnissä kaksi Kokon lohenpunaista (eli siis "lohenpunaista") mukia. Ja tottahan minä tietämätön tähän sitten haksahdin: kun tietoa olemassa olevista väreistä ei ollut saatavilla ja kuva vääristi väriä aivan toiseksi, minä sitten menin siihen halpaan, että lohenpunainen on oikea Koko-väri. Kun sitten kaivoin mukit paketistaan, ymmärsin että minulle oltiin myyty kaksi appelsiininväristä (siis käytännössä oranssia) Koko-mukia. Tunsin oloni hieman huijatuksi. 

Oliko kyseessä huijaus? Siis myyjän tahallinen yritys johtaa ostajaa harhaan? Jaa-a, tätä on vaikea sanoa ja mahdoton lähteä todistamaan. Minä kuitenkin uskon, että myyjä tasan tarkkaan tiesi, ettei sellaista olekaan kuin lohenpunainen Koko-muki, mutta ilmoittamalla kauppatavaran olevan Kokon lohenpunainen muki, hän saattaisi saada mukin paremmin kaupaksi kuin myymällä oranssia tai appelsiininväristä Koko-mukia, jota ihmiset voivat vielä ostaa uutena kaupoistakin, eli ei siis mikään harvinaisuus. Minä menin siihen halpaan, että ostaisin jotain melko harvinaista.

Tapauksessa onni onnettomuudessa oli kuitenkin, että myydyt mukit olivat loistavassa kunnossa, täysin uudenveroisia eikä myyjä pyytänyt niistä ylihintaa. Itse asiassa sain nämä mukit halvemmalla, mitä olisin saanut ostaessani kaupasta kaksi samanlaista. Ja kun vielä näin sattuu olemaan, että oranssi lukeutuu suosikkiväreihini, lopulta tämä huijaus ei paljonkaan harmittanut. Päätin ilomielin pitää nämä kaksi osana kokoelmaani ja minua lähinnä huvittaa koko juttu näistä minun "harvinaisista lohenpunaisista Koko-mukeista".

Monesti mietin, kuinka paljon selkeämpää ja helpompaa olisi ollut, jos jossain vain olisi ollut saatavilla tietoa. Yksin näiden pähkäily pelkän netin kuvien perusteella jättää kovin paljon arvailun varaan sellaiselle, joka on kaltaiseni myöhäisherännäinen Koko-keräilijä ja alkaa kartuttaa kokoelmaansa vasta, kun suurin osa kaivatuista väreistä on jo poistunut tuotannosta. Totuus on kuitenkin, että nettiin kuka tahansa voi ladata mitä tahansa ja nimetä sen miksikä tahansa. Aina ihmiset eivät tahallaan väärillä nimillä kutsu kuvaamiaan tai kauppaamiaan astioita. Monesti heillä ei vain kerta kaikkiaan ole asiasta tietoa eikä sitä ole myöskään helposti saatavilla, jos etsiikin. Päätin siis tehdä tämä julkaisun auttaakseni tulevia kokoilijoita, jotka etsivät tuotannosta poistuneita värejä tai pohtivat, mitä värejä sarjaan ylipäätänsä on olemassa. Siispä tässä olkaa hyvä!


Kaikki Koko mukien värit ovat (3,5dl): 



appelsiini/orange, aqua, aurinko/sun, blueberry/mustikka, indigo, kirsikka, koralli, lime, minttu/mint, niitty/meadow, 
pale pink, petrooli, pistaasi/pistachio, sahrami/saffron, 
sky blue/taivaansininen ja suklaa/chocolate



Lisäksi mukia myydään valkoisena/white (valkoinen ei ole teknisesti väri) ja kahtena eri ruusukuvioisena versiona.



Pistaasi/Pistachio

Sahrami/Saffron

Aurinko/Sun

Appelsiini/Orange

Koralli

Kirsikka

Suklaa/Chocolate

Petrooli

Indigo

Sky blue / Taivaansininen
Niitty/Meadow


Lime

Aqua
Kokon 3,5 dl mukien pale pink ei ole kovinkaan pink, 
vaan väri on ennemminkin hillitty puuteri.

Postauksestani puuttuu kokonaan kuvat Kokon mintun- ja mustikanvärisistä mukeista. Alla linkit näiden kuviin.



Blueberry/mustikka on todella, todella tumma sininen. Siis tosiaan lähes jo musta. Ehkä melkein voidaankin puhua sinisenmustasta? Blueberry on vielä tuotannossa.

Minttu taas sattuu nyt olemaan värinä yleisesti aivan valtavan kovassa huudossa, mikä on saanut aikaan sen, ettei Koko-mukeja värissä minttu/mint tahdo kerta kaikkiaan löytää mistään. Ei sitten millään. Ei käytettynäkään. Ovat siis todellakin kiven alla! Minunkin kokoelmastani tämä väri vielä puuttuu ja jatkuvien etsintäyritysten puutteesta tämä ei johdu.

Vaihtoehtona väreille löytyy myös puhdas valkoinen.

Lukuisten yksiväristen mukien lisäksi sarjaan on tuotettu myös kaksi näyttävän graafista ruusukuvioista versiota. Molemmat ovat poistuneet tuotannosta 2013, mutta Tori.fi:stä ja vanhojen astioiden myymälöistä näitä vielä löytää. Oranssinvalkoinen Kokon roses-muki alla kuvassa.


Koko roses, orange.







Toisessa ruusumukeista lilanpinkit kukat koreilevat vaaleansinisellä taustalla.
Tässä linkki: Koko roses, pink (Huom! Mikäli linkki on vanhentunut, tee google-haku sanoin Iittala Koko Roses Pink)


Kuvan keskellä värit Pistaasi ja sen alla Niitty, jonka vieressä Lime. Kokon Lime ei ole se 
säväyttävä, energinen väri, jonka limevärin yleensä olen tottunut olevan: se on enemmänkin
pehmeä ja hento pastelliväri.


Kuvan keskellä keltaisensävyt: Sahrami, vieressä Aurinko, päällä Pistaasi. Väreistä Sahrami on yhä tuotannossa, Aurinko on jo melko harvinainen löytö ja Pistaasi sitä vieläkin ehkä harvinaisempi.

Aqua, alapuolella Petrooli, jonka vieressä Indigo, jonka päällä Sky Blue. Aqua on yhä tuotannossa ja siis uutena kaupoista ostettavissa. Muut ovat tuotannosta poistuneet, mutta väriä Sky Blue tulee käytettynä vastaan vielä kohtuu paljon. Tästä poiketen väri Indigo on jo melko harvinainen ja Petrooli sitä harvinaisempi.

Värit Kirsikka, Suklaa ja Petrooli sopivat tosi tummien värien ystäville: luonnossa ne näyttäytyvät vieläkin tummempina.

Punaisensävyt Kirsikka ja Koralli rinnakkain. Koralli yhä tuotannossa, Kirsikka tuotannosta poistunut eikä hyvin yleinen.


Kokon 3,5 dl mukille asetiksi sopii mainiosti Kokon 10 cm halkaisijan pikkulautanen, johon virallisemmin viitataan extrapienenä vatina (vati XS). Nämä pikku vadit ovat ymmärtääkseni poistuneet kokonaan tuotannosta, mutta ainakin vielä tässä vaiheessa, kun blogi on kirjoitettu, niitä vaikuttaisi löytyvän aika hyvin käytettynä lukuisissa väreissä. Minulla ei ole aivan tarkkaa käsitystä siitä, mitkä kaikki värit ylipäätänsä sitten löytyvät Koko XS vadeista: varmaksi osaan sanoa vain ne, jotka olen saanut ostettua. Tästä syystä pidättäydyn postauksessani käsittelemään vain 3,5 dl mukien kohtuu laajaa kirjoa.

Sen kuitenkin sanon, että jos Kokon 0,35 l muki tuntuu tarpeisiisi hieman turhan pieneltä, sarjaan saa myös 0,5 l mukeja, kuten kuvan (alapuolella) oranssi. 0,5 l mukien värien kirjo on kuitenkin huomattavasti suppeampi ja tuotannossa niistä on enää vain valkoinen.

Henkilökohtaisesti asia hämmästyttää minua. 0,5 l:n muki onkin jo sitten melkoinen saavi. Voidaan sanoa että "ylisuuri" muki. Jonkun mielestä se on nimenomaan hyvä asia. Toisen mielestä ylisuuri on, noh, yksinkertaisesti jo liian suuri. Itse teen mielelläni tällaiseen ylisuureen mukiin itselleni kunnon kokoisen latten, joten ehkä vähän naurettavankin iso koko ei haittaa. Hyvä sellaisia mukeja on olla itselleen aina pari kappaletta, vaikkei niitä vieraille kahvipöytään kattaisikaan.

Oma edelleen henkilökohtainen mielipiteeni ja kokemukseni on, että ihanteellisempi tilavuus kuin 3,5 dl tälle mukille olisi 4 dl. Emmekös me suomalaiset nimenomaan olla tunnettuja siitä, että ollaan kovia kittaamaan kahvia? Monelle meistä mikään pikku kupponen aamun starttaamiseen ei yksinkertaisesti kuitenkaan riitä. Pitää olla KUNNON MUKI !

Minun on vaikea uskoa, että olisin ainoa, joka on sitä mieltä. Voinhan toki olla väärässäkin. Itse ehkä vaan tykkään pitää reilunkokoista mukia ns normi mukina perus kahvin kittausta varten ja sitten vielä erikseen ne pari ylisuurta latte- tai teemukia lisänä. Tämä saavi-muki taas on kuitenkin vähän turhan suuri sitten ollakseen se jokapäiväinen, rakas luotto käyttismukini. Iittalan Taika-muki oli minulle juuri passeli kokonsa puolesta, mutta tein päätöksen yhtenäistää astiakaappimme sisällön ja valinta osui sitten lopulta Kokoon ja Taika-mukitkin saivat lähteä. Minullahan tosiaan oli muutama Koko entuudestaan ja hullaannuin niihin väriensä puolesta - minä kun tykkään väreistä. Siis oikein rohkeista, selkeistä, voimakkaista väreistä. Avopuoliso taas tykkää simppelistä, ehkä jopa vähän pelkistetynkin selkeästä, joten päädyttiin siihen, että hyvä, molempien tarpeet ja mieltymykset huomioonottava valinta on sitten yksiväriset mukit eri väreissä. Kokon värimaailma vei lopulta silmissäni voiton Teeman värimaailmasta ja muotokin miellyttää enemmän kuin Teemassa. Loppupeleissä kuitenkin kulhot ja lautaset päädyin ottamaan Teema-sarjan puolelta, sillä Kokon kulhot ja pienet lautaset, joita käyttäisin kakkulautasina, ovat mielestäni hyvin epäkäytännölliset ja jopa vähän hölmöt muodoltaan.

Tästä samasta olen kuullut monien muidenkin kokoilijoiden valittavan: sarjan pienemmät lautaset ja kulhot ovat hiukan hassunmallisia ja varsinkin lapsiperheiden tarpeisiin turhan kiikkeriä. Olen myös kuullut moittivia kommentteja samoista kulhoista mitä taas tulee astianpesukoneen täyttämiseen. Ymmärrän että design on designia ja tässä on varmaan ollut älyttömän hieno taiteellinen visio suunnittelijalla, mutta käyttöesineet ovat kuitenkin ensisijassa käyttöesineitä ja niissä lopulta kumminkin aina käyttömukavuus ja käytännöllisyys arjentoimissa ratkaisee. Näin siis - sanon sen vielä kerran - ainakin minun mielestäni. ;)

Koko XS vati värissä Orange, muki 0,35 l Roses; Orange, ja muki 0,5 l Orange.

Kaiken kaikkiaan kokoilussa mukien osalta viehättää upeat ja pirteät värit (toisaalta myös löytyy valkoista sitä haluavalle ja hempeät pastellivärit herkkyyttä arvostavalle) sekä muoto. Minä antaisin pienen miinuksen perusmukin turhan pienestä koosta, kun ei näitä ole muussakaan koossa saatavana PAITSI sitten ylisuurena puolen litran mukina ja pikkiriikkisenä espressokuppina. Vaan enpä ole itselleni sopivampaakaan sarjaa keksinyt ja sen kun pitäisi tuota parempaakin puoliskoa samalla miellyttää. Tämä on meidän yhteinen valintamme.

Myös jos ihan nyt näin toiveita pääsisi esittämään - ja kyllähän niitä esittää aina voi, eri asia sitten,  kuunteleeko näitä toiveita yhtään kukaan - 0,35 l muki olisi aivan ihana saada tulevaisuudessa myös värissä lila, joka siis tällä hetkellä löytyy mukeista vain espressokuppina, joka minun käytössäni on lähinnä söpö koriste tai lapsen lelu. Ihmiset rakastuivat lilaan! Voi kiltit tehkää siitä 3,5 dl muki! Tai edes tuo ylisuuri saavi 0,5 l muki ja ostan kyllä heti ja niin tekee moni muukin. Vannon, että ne ryövätään käsistä varsinkin, jos teette sesonkimukina! Näin monessa värissä ja sävyssä kun 3,5 dl muki on esiintynyt eikä yhtä ainutta lilan sävyä?! Eihän tuo voi olla oikein!

No niin, huh. Pääsinpä avautumaan astioista. Kylläpä helpotti! ;)


Kaiken kaikkiaan Koko-mukit ovat hauska, mutta mielestäni myös jotenkin tyylikäs valinta. Hauskaksi kokoilun tekee monipuolinen värikirjo ja yhdistelemisen mahdollisuus sekä sarjan sisällä että muiden sarjojen kanssa. Koko-mukit asuvat meillä sulassa sovussa samassa kaapissa yhdessä Teeman monenväristen 17 cm halkaisijan kakkulautasten kanssa eikä tähän asti mitään tappelua ole niiden välille syntynyt! Minun kaapistani löytyy näitä Kokon mukeja laaja värien kirjo ja minusta niin on meille juuri hyvä. Olisiko jotenkin hienostuneempaa ja tyylikkäämpää toimia maltillisemmin ja hillitymmin ja yhdistää hyvin harkitusti maksimissaan kahta väriä ja valkoista? Kenties. Luultavasti. Mutta tämä ratkaisu toisaalta ehkä kuvastaa meitä paremmin ja keitä ihan lopulta haluamme olla. Astiakaappini näyttää minulta. Ehkäpä meillä on kaikki sitten vähän vinksinvonksin tai ainakin heikunkeikun sillain hauskasti näin Peppi Pitkätossua lainatakseni. ;)

En vain pääse siitä faktasta yli, että kun avaan astiakaapin oven ja kurotan sieltä itselleni yhden oikein pirteän värisen mukin, se tekee minut aina vähän iloisemmaksi ja värinkin voi valita vähän mielialan mukaan. Mielialan, joka osakiitos myös Koko-mukien on nykyisin entistäkin usemmin iloinen ja lämmin Aurinko-keltainen tai pirtsakka Appelsiini-oranssi.

Jopa wannabe-minä haikailee joskus yksinkertaisen tyylikkyyden ja kokonaan puhtaanvalkoisen mukisarjan perään. Pelkistettyä, minimalistista skandinaavista sisustusta.... Mutta wannabe-minä ei koskaan päihitä sisälläni käytävää taistoa sisäisen Peppini kanssa - onhan Peppi maailman voimakkain! Elämästä ei kuitenkaan saa puuttua hauskuutta, ja se hauskuus saa puolestani näkyä myös sisustuksessa, joka saa kuvastaa ihmistä ja persoonaa, joka olen. Miten se sitten kuvastaa hyvin hillityin värein pukeutuvaa poikaystävääni? Noooh, tämä lähinnä ehkä kuvastaa sitä, että Mats tietää, millainen tyyppi minä oikein olen - ja valmis sen kanssa elämään! ;D 
Näin meillä.

Wannabe-minäni pieni välierävoitto tapahtui kyllä, kun valittiin ruokalautasia, syviä lautasia ja leipälautasia - ne ovat nyt kaikki 50/50 mustaa ja valkoista Teemaa mustavalkoiseen keittiöömme sopien. Mutta tämäpä alkaakin olla jo kokonaan ihan toinen tarina... :)

Alla kuvassa mukit, jotka lopulta päädyin pitämään. Pakko oli vähän suorittaa harkittua karsintaa, kun mukeja alkoi olla riesaksi asti. Aqua ja Suklaa asuvat ylähyllyn perukoilla poissa aktiivisesti käytössämme olevien mukien tieltä. Kirsikka, Petrooli, Pistaasi ja Roses lähtivät myyntiin. Onneksi näille tuntuu olevan kova kysyntä.

Tässä ne nyt ovat - vinksinvonksin tai ainakin heikunkeikun! ;)

Vielä.... hei psssst! Koko-päätöksentekijät, ottakaa tuotantoon järkevänmallinen kakkulautanen (sama muoto kuin 27 cm halkaisijan ruokalautassessa teillä on, mutta vain pienempi versio siis) teidän ihanalla ja laajalla väriskaalalla, ja minä kyllä lemppaan nuo Teemat niiden vuoksi anytime! ;)

Jepulis, eiköhän tämä päivitys ala olla paketissa. 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hei ihmiset ihanat! Jos tästä oli teille apua ja hyötyä ja blogi antoi teille kaipaamanne vastaukset ja auttoi selkeyttämään Kokon 
3,5 dl mukien tarjontaa, pliis, jättäkää kommenttia. Sillä teidän vuoksenne ja avuksenne minä tämän tein. Itseltäni myöhäisenä kokoherännäisenä vei hyvänaikaa päästä täyteen selvyyteen siitä, missä kaikissa väreissä Kokon 3,5 dl mukia onkaan tuotettu suurimman osan näistä väreistä tuotanto kun on jo lopetettu eikä tietoa asiasta löytynyt mistään!
Ja lörpötelkäähän samalla halutessanne vaikka ummet ja lammet omista kokoiluistanne tai aikeistanne siihen. Tämä on ihan sallittavaa, jopa suotavaa! :)

ps! Jos joku ystävällinen sielu haluaa jeesata ja lähettää minulle ottamansa hyvän ja selkeän kuvan joko Koko Blueberry mukista (3,5 dl) tai Koko Roses Pink mukista tai väristä Minttu - ja myöntää minulle luvan käyttää tätä kuvaa tässä blogipäivityksessä, olisin kovasti kiitollinen. Mielelläni kyseiset kuvat lisäisin päivitykseen selkeyttääkseni hommaa entisestään. Älkää kuitenkaan laittako kuvia, joihinka teillä ei ole käyttöoikeutta. Jos haluaisin sellaisen kuvan netistä luvattomasti pölliä, olisin sen osannut tehdä itsekin.


💜:lla 

- Tanja

4 comments:

  1. Hei, kiva artikkeli vaikka en jaksanut KoKonaan lukea :) mutta olen saman äärellä. Yhtäkkiä tajusin, että on jo useita värejä, mitä ei kaupasta saa, ja aloin niitä. metsästää. Myös joitain malleja on poistunut ilmeisesti? Olen ostanut ensimäiset KoKo astiat silloin, kun sarjaa alettiin tekemään. Minulla on niitä pieniä jälkiruokakuppeja, jotka ovat sitruunan keltaisia. Ainakaan noiden kuvien perusteella ei ole mikään noista kolmesta väristä (sun, pistaasi, sahrami). Tiedätkö siitä mitään? Vai onko niin, että siitä ei ole tehty noita kahvikuppeja, ja siten se väri ei sinua edes kiinnosta? Olen huomannut, että jotkut poistuneet mallit ovat jo suht hintavia esim Torissa. Pale pink espresso kuppi voi olla 15-20 euroa pelkkä kuppi ilman tassia. MUTTA on niin harmi, jos mistään ei saa tietoa KAIKISTA väreistä (muistakin kuin noiden kahvikuppien), tavoitteeni on, että minulla olisi jokainen väri edustettuna jossain muodossa ;)) Hyvää kevättä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei, pahoittelut myöhäisestä reaktiosta. Huomasin viestin vasta nyt. En tiedä, tavoittaako tämä vastaukseni sinua. Vastailen nyt kuitenkin: tosiaan minulla ei ole tietoa muista Koko-sarjan osista kuin näistä mukeista. Mukitiedon sain oppia itse vaikeimman kautta ja KoKonaiskuva alkoi hahmottua ajan kanssa, kun etsin näitä myynnistä poistuneita värejä. Kyseisen sarjan muut osat eivät itseäni kiinnosta syistä, jotka postauksessa mainitsinkin: värit niissä miellyttää, KoKo ja muoto ei. Siksi kulhoja ja lautasia olen hankkinut Teema-sarjan puolelta. Tiedän vain Kokon mukit ja tassit. Tietämykseni rajoittuu niihin ja siksi keskityin postauksessa niihin.

      Itselleni on myös kulkeutunut yksi tällainen Kokon keltainen pikku kulho. Se on tosiaan eri keltainen kuin mikään näiden mukien keltaisista, mutta värin virallista nimeä en tiedä. En ole perehtynyt. :)

      Delete
  2. Hei, kiitos viestistä :D mulla on Blueberry muki. Tarviitko vielä kuvaa?

    ReplyDelete
  3. Tää on ihan loistava kokoelma infoa! Luulin että mulla on jo kaikki värit, mutta olin niin väärässä! Harmi ettei ole mitään "virallista" infoa Arabialla näistä - helpottaisi tuotteiden löytöä! Kiitos kun olet nähnyt kovan vaivan!! Otan ehdottomasti keräämäsi tiedot käyttööni! :) <3 Terv. Toinen innokas KoKo-keräilijä

    ReplyDelete